BIOENERGIJA – ENERGETSKA MEDICINA

Balans i disbalans organizma se događa na djelovima tijela koji su povezani radom hormonalnih žlijezda.

BIOENERGIJA – ENERGETSKA MEDICINA

Bioenergija je elektromagnetno polje koje nas okružuje – ono je osnovni dio energije svake ćelije živog bića. Životna energija je nastala interakcijom kosmičke i zemljine sile. Energije iz zemlje ulazi u naše tijelo i na specifičnim mjestima se transformiše i kreće ka meridijanima tijela, dok jedan dio transformisane energije zrači prema spoljašnjem svijetu.

Balans i disbalans organizma se događa na djelovima tijela koji su povezani radom hormonalnih žlijezda.

Disbalans često uslovljavaju elektromagnetna zračenja iz svemira, zatim elektromagnetna zračenja iz zemlje, transformisane energije koje dopiru iz našeg tijela i svakodnevnog stresnog okruženja. Na ovaj način dolazi do pogrešnih elektromagnetnih poruka koje remete biohemijske procese i reakcije naših ćelija.

Naravno, ovo je samo početak priče o bioenergiji čija je osnova u kvantnoj stvarnosti. Zakoni kvantne fizike su analogni i nezamjenljivi dio cjelokupne predstave o energiji. O zakonima bioterapije uči se na ponuđenom kursu za bio-energoterapeuta.

U svakom slučaju, bioeterapija može da obnovi ravnotežu i može da pomogne radu ćelija koje nastavljaju da iscjeljuju cijeli organizam.

Bioterapija je ustvari metoda uspostavljanja energetske ravnoteže u tijelu.

Pritom, terapeut ne sugeriše prekid medicinske terapije, ne postavlja dijagnostiku niti se predstavlja kao ljekar.

Zato je bioterapija komplementarna metoda tradicionalne medicine koja poštuje etičke i profesionalne standarde i norme. Važna norma profesionalnog i etičkog ophođenja jeste garantovana potpuna posvećenost klijentvom zdravlju, etički kodeks privatnosti i princip nenaplaćivanja usluga bioterapije.

Na polju zdravlja klijenta, bioterapija nema negativne učinke. Za upješan učinak tretmana bioterapije postoje naučni dokazi širom svijeta i naučne javnosti.

Informacije

Tretmani traju 20-25 minuta.

Poželjno je uraditi 3-5 tretmana za redom.

Tretman se pruža pojedinačno

Prihvatljivo je i raditi u grupama od 4-8 ljudi

Nije dozvoljen rad sa osobama koje pate od infektivnih bolesti.

Vuksan Vuksanović

Licencirani i sertifikovani hipnoterapeut, Health human resources (HHR)
konsultant i bioenergo-terapeut Vuksan Vuksanović.
Magistrirao je filozofiju, zatim je proveo godinu dana na edukaciji Transakcione analize (SATA), zatim dvije godine na edukaciji Transakcione analiza (TA) i tri godine na edukaciji Analitičke psihologije Karl Gustav Jung (BAK). Znanje i iskustvo hipnoze i hipnoterapije, Life Coaching i bioterapije stekao je u Srbiji, Hrvatskoj, Rusiji, Francuskoj i Americi. Studirao je i na ISI-CNV International Institute of Hypnosis and NLP i učenik je dr. Marca Pareta.

 

Član je međunarodnih udruženja za energetsku medicinu i hipnoterapiju.

Diploma PROFESIONALNI CERTIFISICIRANI HIPNOTERAPEUT– Akademija za profesionalnu hipnozu, Zagreb, Hrvatska
LICENCA – HIPNOTERAPIJA – HUPED, EUPED
Diploma LIFE COACHING – Akademija za profesionalnu hipnoterapiju, Zagreb, Hrvatska.
Diploma BIOENERGO-TERAPEUT – International Academia for Spiritual Development and Innovative Technologies – Moskva, 3156.
LICENCA – ENERGETSKA MEDICINA – HUPED, EUPED
CERTIFIED SPECIALIST – Hypnosis for Anxieties and Fear – C.N.260787, USA
ADVANCE NON-VERBAL HYPNOSIS AND MESMERISM NR.1230519. CERTIFICAT INTERNACIONAL UNVERSITE EUROPEENNE LLP NLP INTERNACIONAL-ISI-CNV-
International Institute of Hypnosis and NLP.
EMERITUS MAGNETISTA MJ – NR.1230519. ISI-CNV-International Institute of Hypnosis and NLP.
MAGNETISTA J – NR.1230519. ISI-CNV-International Institute of Hypnosis and NLP.
QUANTUM PHYSIOLOGY – NR.1230519 -ISI-CNV-International Institute of Hypnosis and NLP.

Članstva:

NGH – National Guild of Hypnotists, International Certified Membership, COUNSULTIG
HYPNOSIS.
HUPED – EUPED
ESTSS – EUROPIAN SOCIETY FOR TRAUMATIC STRESS STUDIES – 3889

 

HIPNOZA I HIPNOTERAPIJA

Hipnoza i hipnoterapija može pomoći da se eliminišu negativne ili neželjene navike; pojača samopouzdanje; poboljšaju sportske sposobnosti, eliminiše depresija, ljutnja i krivica, poboljšaju emocionalni odnosi, eliminišu iracionalni strahovi i fobije, smanji nivo stresa i za mnoga druga emocionalna stanja današnjice.

PROGRAMI OBUKE:

  • PROGRAM – ANTISTRES I ZDRAVLJE
  • PROGRAM – TAJNE NEVERBALNE KOMUNIKACIJE
  • PROGRAM –  EMOCIONALNOG ZADOVOLJSTVA I SREĆE
  • TRENING PROGRAM VERBALNE I NEVERBALNE HIPNOTERAPIJE 
  • REIKI OBUKA I,II i III STEPEN
  • OBUKA ZA BIOENERGOTERAPEUTA

Korisne informacije

w

Postavite pitanje

dobićete odgovor u roku od 24h

Besplatne konsultacije

zakažite besplatne konsultacije – 30 min

Obavezno zakazivanje

Neohodno je zakazati tretman 2 dana ranije

Istina o hipnozi:

Hipnoza djeluje čak i kad sve druge metode nijesu uspjele. Čak i ako ste pokušali riješiti svoj problem pomoću drugih metoda i  tretmana, hipnoza i dalje može djelovati jer djeluje drugačije – ulazak u podsvjesni um otvara naša sjećanja i emocije.

Uvijek imate kontrolu tokom hipnoze. Vaš terapeut nema kontrolu nad vama. Vaš terapeut služi kao vodič ili trener. Vaš terapeut će raditi s vama kako bi razumio vaše potrebe i ciljeve, a to će biti važan dio procesa.

Hipnoza djeluje ispod nivoa svjesnog razmišljanja, što znači da postajete svjesni stvari kojih niste bili svjesni – što vodi do snažnog uvida.

Hipnoza nije osjećaj – to je stanje uma. Neki se osjećaju lagano – plutajući, neki se osjećaju prizemljeno i sigurno – poput stabla. Drugi ne osjećaju ništa ili lagano zujanje.

Svi mogu biti hipnotisani. Svako ko je u stanju i voljan slijediti sugestije može biti hipnotisan, ali ne možete biti hipnotisan protiv svoje volje. Hipnoza najbolje djeluje kada stvarno želite napraviti promjene u svom životu

Hipnoza je normalno i prirodno stanje duha. Svakodnevna stanja hipnoze je slušanje odlične muzike, čitanje dobre knjige i gledanje dobrog filma. Lagano stanje hipnoze postiže se kad god izgubite osjećaj o vremenu.

Bićete svjesni i budni cijelo vrijeme u hipnozi.

Hipnoza djeluje na gotovo svaki problem. Hipnoza vam može pomoći da promijenite navike, smanjite osjećaj boli, povećate motivaciju, izliječite se od prošlih iskustava, pronađete izgubljene predmete, uklonite strah i pomognete duhovnom rastu.

Hipnoza djeluje zaista brzo. Baš kao što naš mozak brzo može naučiti fobiju – što je naučeni strah, tako i naš mozak može vrlo brzo naučiti novi odgovor na staru situaciju.

Hipnoza je vrlo moćna i pomaže vam da ostvarite ono najbolji u sebi. Hipnoza vam pomaže da iskoristite svoje najbolje potencijale i svoju prirodnu snagu. Svakodnevno vježbajte samohipnozu da biste povećali fokus, koncentraciju i sposobnost brzog opuštanja i punjenja.

Hipnoza nije spavanje, niti opuštanje. Hipnoza je usmjerena fokusiranost i vi postajete osjetljivi na pozitivne sugestije.

Kontakt

Postavite bilo koje pitanje i odgovor dobijate u roku od 24 sata.

+382 69 215456

+382 67 036870

biohealinginstitut@gmail.com